Filtrer på undersider
Utbildning
Filtrer på undersider
Utbildning
Top Image

Anita Glejpner : Väskmakare

Intresset för läder och läderhantverk började med att jag ville lära mig göra ett hundhalsband i läder då jag inte tyckte att de som fanns i butik inte passade min hund. 
Se mer här
Top Image

Berit Israelsson : Tapetserare

Jag har valt att presentera två stolar. ”Släktklenoden” med sitt affektionsvärde som förlorat i utseende och funktion och den ”udda stolen” som är fullt funktionsduglig men som känns omodern och svår att placera.
 
Se mer här
Top Image

Dan Axel Heijkenskjöld : Tapetserare

Jag har valt att tapetsera en fåtölj; Carl Malmsten modell Farmor. Den tillhör de mest populära av hans modeller.
Se mer här
Top Image

Ellen Fogdestam : Tapetserare

Jag har som mitt examensarbete valt att helrenovera en släktmöbel. Redan när jag bestämt att söka till utbildningen visste jag att jag ville ta mig an pappas mormor Claras schäslong, som kommit i min ägo. 
Se mer här
Top Image

Emily Fletcher : Gitarrbyggare

Mitt examensarbete är en hybrid mellan en Klassisk och en Flamencogitarr. Tanken var att hitta balansen mellan Flamencons lättspelthet och låga strängläge och den klassiska gitarrens tonala kvalitéer.
Se mer här
Top Image

Emma Janson : Damskräddare

Mitt examensarbete visar upp klassiskt damskrädderi. Tillsammans med min handledare beslutades att sy en klassisk damkavaj med sjalkrage och passpoalerade fickor med ficklock. 
Se mer här
Top Image

Erik Gregemar : Finsnickare

Mitt examensarbete är ett egendesignat sideboard. Jag har valt att även genomföra mitt examensarbete som gesällprov i möbelsnickeri. 
Se mer här
Top Image

Eva-Linn Nord : Damskräddare

Skrädderi är typ det roligaste jag vet. Att sitta och pilla med något litet tills det blir perfekt. Tålamodet som krävs för att göra om och göra rätt tills jag blir nöjd. När jag nu fick chansen att göra en egendesignad kavaj ville jag göra något färggrant och unikt. Därför valde jag att måla på råsiden och sy en kavaj av tyget.
Se mer här
Top Image

Hege Eriksdatter Østefjells : Konstinramare

Jag utgår från en obehandlad list och gör två ramar. Den ena vill jag förgylla medan den andra vill jag måla med svart schellack.
Se mer här
Top Image

Jakob Leijonhielm : Dekormålare

Jag har som examensarbete valt att bygga en egyptisk sfinx i cellplast. Valet av motiv/föremål har helt och hållet varit mitt eget och sfinxen tillhör inte någon pjäs på min praktikplats på Borås stadsteater. 
Se mer här
Top Image

Jessica Nylund : Guldsmed

Min frågeställning: Hur kan jag på bästa möjliga sätt både få öva på något guldsmedstekniskt avancerat, och samtidigt skapa mening och syfte med mitt verk? 
Se mer här
Top Image

Josef Palm : Timmerman

Jag har byggt stommen till ett växthus. Nederdelen är byggd i liggande timmer, sammanfogat med laxknutar. På det liggande timret står väggar och tak i en stolpverk-konstruktion.
Se mer här
Top Image

Liselotte Erixon : Ullrådgivare

Att väva tyg till min egen kappa har länge stått på önskelistan. Från gutelammet Siri handkardade och spann jag ullen som skulle bli till inslagsgarn till tyget. Till varp använde jag industrispunnet garn jag hade sedan innan.
Se mer här
Top Image

Malin Sellergren : Dekorationsmålare

Jag valde att måla en muralmålning på panelväggarna i ett sovrum, med inspiration från en 2000 år gammal muralmålning ”Livias trädgård”.
Se mer här
Top Image

Megumi Nishikawa : Silversmed

Mitt examensarbete är inspirerat av spiralformen. Idén växte fram när jag läste artikeln ”the Spiral Thoughts”.
Se mer här
Top Image

Sara Backteman : Konstinramare/Rammakare

Se mer här
Top Image

Timotie Girardon : Attributmakare

Husfrid med och av Timotie Girardon. Attribut och rekvisita, presenterat som en installation, med: bord, pilbåge och pil.
Se mer här