Top Image
Utbildning

Utbildningsprogram

Filtrer på undersider
Utbildning
Filtrer på undersider
Utbildning

Utbildningsprogram

Hantverksakademin är en yrkeshögskola med hantverksutbildning för traditionella hantverksyrken, så kallade smala yrken. Utbildningen är en lärlingsutbildning, vilket förutsätter vissa förkunskaper.  

Från och med i år kan du välja mellan två olika utbildningsprogram. Det 2-åriga programmet Lärlingsutbildning inom traditionellt hantverk, 400 YH-poäng, och ett 3-årigt program, Fördjupad lärlingsutbildning inom traditionellt och hållbart hantverk, 600 YH-poäng.

Båda programmen inkluderar LIA och teorikurser, samt förbereder studenter för företagande och båda leder till en yrkeshögskoleexamen. Skillnaden av dessa program ligger främst i varaktigheten, det totala antalet YH-poäng, och specialiseringen inom hållbarhet för det 3-åriga programmet.

Läs mer om vårt 2-åriga program (400 YH-poäng):
Lärlingsutbildning inom traditionellt hantverk

Läs mer om vårt 3-åriga program med specialisering (600 YH-poäng):
Fördjupad lärlingsutbildning inom traditionellt och hållbart hantverk

 

 

Praktik varvas med teori

 

Hantverksakademins hantverksutbildning är uppdelad i flera kurser. Din praktik (LIA) gör du ute hos självvald, yrkesverksam, hantverkare. Samtliga lärare är yrkesverksamma inom sina respektive ämnen. Hantverksakademin förbereder dig inte bara för ett liv som hantverkare, vi förbereder dig även för ett liv som hantverksföretagare. 

En vecka på Hantverksakademin kan se ut så här: Du tillbringar fyra dagar i veckan hos hantverkaren som är din handledare. En dag i veckan är du i skolan, tillsammans med resten av klassen, och läser teoretiska ämnen. 
 
Top Image

Kontakt